Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență online. Prin navigarea în continuare, ești de acord cu folosirea lor în concordanță cu politica de utilizare cookie-uri. Mai multe detalii aici.

Iluminat holuri: 50+ poze și idei pentru un hol practic și modern

Iluminat holuri: 50+ poze și idei pentru un hol practic și modern

Holul este o parte foarte importantă a unei locuințe, iar de multe ori ajunge ca amenajarea lui să fie neglijată, din cauza diferitelor priorități pe care oamenii și le setează în timpul renovării. În funcție de dimensiunile pe care le are, acesta poate fi un spațiu extrem de util. De asemenea, el este primul lucru pe care îl vezi atunci când intri într-o casă și trebuie să nu fie doar o încăpere anostă, ci un spațiu de tranzit frumos, modern și practic. Iluminatul pentru hol este o etapă de bază a oricărei amenajări, iar pentru a transforma acest loc într-unul demn de admirat, ai nevoie de câteva sfaturi și idei care să te inspire!

Cuprins:

1. Iluminare hol - tipuri de iluminat

1.1. Iluminatul decorativ

1.2. Iluminatul ambiental

1.3. Iluminatul de lucru

2. Corpuri de iluminat holul - care sunt cele mai economice soluții

3. Iluminat hol apartament și casă - idei și soluții

3.1. Idei de iluminat un hol lung

3.2. Idei de iluminat un hol îngust

3.3. Idei de iluminat un hol mare

1. Iluminare hol - tipuri de iluminat

Pentru că intrarea într-o locuință reprezintă „cartea ei de vizită”, acest spațiu trebuie să fie unul după placul tău și care să îți reprezinte stilul de viață. În funcție de scopul pe care îl are holul, poți apela la diferite soluții de iluminat. De obicei, aici se regăsește cea mai puțină lumină naturală din casă, mai ales dacă locuiești la apartament și nu dispui de geamuri, iar pentru a suplimenta această nevoie trebuie să apelezi la iluminatul artificial. Când alegi corpuri de iluminat pentru hol, ia în considerare scopul pentru care îți vor servi. De cele mai multe ori, acestea oferă invitaților tăi o primire călduroasă, îi impresionează prin stil și atmosferă. Chiar dacă spațiul este de obicei trecut cu vederea sau lăsat ultimul atunci când decorezi, trebuie să îi acorzi și lui atenție și să o faci într-un mod corect, care să îți satisfacă așteptările în ceea ce privește nevoile de zi cu zi. Iluminatul unui hol poate schimba foarte mult atmosfera generală a locuinței tale. Mai mult decât atât, în funcție de lumina pe care o alegi, ea influențează în mod direct culoarea pereților, a parchetului sau a elementelor decorative. Nu în ultimul rând, îți va oferi o stare de bine și un plus de confort atunci intri în propria casă.

1.1. Iluminatul decorativ

Un corp de iluminat pentru hol care este gândit pentru decorarea acestui spațiu trebuie să aibă un impact puternic asupra atmosferei interioare, dar, mai ales, asupra stilului de amenajare. În această categorie se încadrează cu succes lustrele cu LED. Ele completează de minune decorul și rezultatul final. Acestea pot fi suspendate, simple sau să aibă un design interesant și inovator.

Fie că optezi pentru un stil modern, retro, industrial sau clasic, ai posibilitatea de a alege dintr-o gama variată de produse care îți vor satisface toate așteptările. De exemplu, dacă te fascinează designul rustic, lămpile tip felinar sau cu frânghie se vor potrivi de minune în holul tău.

De asemenea, pentru a miza pe un decor cât mai spectaculos și un iluminat practic, poți să te orientezi către lampadarele de podea. Este foarte important ca atunci când îți amenajezi holul pentru a-i oferi un design plăcut, să iei în considerare becurile și lumina culorii. În acest caz, ele ar trebui să aibă o lumină caldă, cât mai plăcută, care să nu deranjeze ochii și să pună în valoare celelalte decorațiuni.

1.2. Iluminatul ambiental

Iluminatul ambiental este exact ceea ce ți-ai închipuit: soluția de a crea o atmosferă cât mai plăcută într-un spațiu. El poate fi folosit nu numai pentru hol, ci și pentru living, dormitor sau baie, în funcție de preferințele tale. De exemplu, pe lângă becurile clasice, poți aplica în jurul decorațiunilor, tablourilor, oglinzilor sau a altor elemente expuse benzi LED. Este o idee pe care nu multe persoane o pot pune în practică, mai ales pentru că necesită foarte multă creativitate. Totuși, cu sfaturile potrivite poți reuși!

Pentru interior este indicat să apelezi la cele care oferă o lumină caldă, plăcută sau cele multicolore. În funcție de decorațiunile pe care le ai în hol, vei așeza banda în așa fel încât ele să fie puse în valoare.

1.3. Iluminatul de lucru

Corpurile de iluminat pentru hol nu trebuie să aibă doar scop decorativ, ci pot fi și practice. De exemplu, dacă ai o locuință care dispune de camere mai mici, dar un hol de dimensiuni puțin mai mari, îl poți transforma într-un spațiu complet funcțional, cum ar fi un birou de lucru. Pentru o mai bună putere de concentrare, te poți orienta către spoturi LED. Acestea pot fi pătrate, rotunde sau modulare, pentru ca tu să alegi modelul cel mai potrivit viziunii tale. Sunt extrem de utile pentru spațiile în care ai nevoie să rămâi focusat. Cu toate acestea, ele sunt versatile și moderne, ceea ce înseamnă că pot fi montate chiar și deasupra tablourilor, pentru a imita spoturile din muzee. Acest mic artificiu va atrage toată atenția asupra obiectelor sau operelor de artă expuse în hol și te poate distrage de la elementele mai puțin atrăgătoare.

2. Corpuri de iluminat holul - care sunt cele mai economice soluții

Dacă îți dorești soluții care să arate foarte bine, dar să fie și economice, iluminarea LED pentru hol este cea mai bună dintre ele. Poți folosi cu încredere becuri LED, pentru că sunt puternice și nu consumă deloc multă energie electrică, mai ales dacă vei alege un model crepuscular, care se stinge ziua și se aprinde doar noaptea, în caz de nevoie. De asemenea, ele te vor ajuta nu numai la activitățile tale din interior, ci îți vor oferi o atmosferă extrem de plăcută. De exemplu, cele tip RGB și colorate pot dispune de telecomandă sau senzori de mișcare, fiind foarte inteligente. De asemenea, plafonierele și aplicele LED sunt la fel de eficiente. De obicei, sunt aplicate pe tavan și oferă o atmosferă intimă, sofisticată și confortabilă în orice spațiu ai nevoie. Mai mult decât atât, ele sunt prietenoase cu mediul, rezistente la șocuri și au o durată de viață foarte mare. Astfel, atunci când ești în căutarea unor variante economice, tehnologia LED trebuie să fie prima ta opțiune, indiferent de corpurile de iluminat pe care le alegi. În timp ce fiecare persoană își dorește un hol elegant, modern și primitor, este important ca el să fie și cât mai practic. Aceste spații sunt funcționale chiar și în detrimentul formei pe care o au și reprezintă zona în care te pregătești să ieși din casă și cea în care intri pentru prima oară în interior. Astfel, ai nevoie de o schemă a instalației complexă care să funcționeze pentru toate situațiile.

3. Iluminat hol apartament și casă - idei și soluții

Indiferent că locuiești într-un apartament sau ai o casă, trebuie să știi cum să îți pui holul în valoare. Acesta este primul spațiu pe care îl vezi când deschizi ușa, iar sentimentul pe care ți-l oferă îți poate influența mult starea de bine. Totuși, ce faci atunci când ai un hol foarte mic sau unul mult prea mare pe care nu știi cum să îl împarți și organizezi? Ei bine, răspunsul stă în corpurile de iluminat. Pentru a alege cea mai bună soluție pentru holul tău este necesar să iei în considerare forma unică a spațiului și dimensiunea lui. Cele mai generoase zone se pot bucura de candelabre dramatice sau lustre suspendate. Cu toate acestea, va trebui să te gândești la susținerea luminii, pentru că ele nu vor fi atât de eficiente de unele singure. Acest lucru presupune instalarea unor spoturi sau a unor aplice suplimentare. De asemenea, iluminarea pe niveluri este o soluție avantajoasă. În cazul în care dispui de un coridor mai mic, alege ceva cât mai discret, care să nu ocupe spațiu. Cea mai potrivită idee constă în corpurile de iluminare suspendate. Totuși, atunci când tavanul nu este înalt, renunță la ele și orientează-te către cele încastrate. Vei salva foarte mult spațiu! Tipul de iluminare pe care îl alegi îți va permite să efectuezi diferite acțiuni specifice. De exemplu, în bucătărie poate fi vorba de gătit, în living de citit sau vizionat un film, dar în hol? Ei bine, acesta este spațiul care poate fi cel mai versatil dintr-o casă. De exemplu, dacă dispune de o dimensiune mare, poți amplasa o zonă de birou, un fotoliu de lectură și un loc în care să te aranjezi înainte să ieși pe ușă.

3.1. Idei de iluminat un hol lung

Holurile lungi traversează, de cele mai multe ori, casa. Astfel, ele se intersectează cu restul camerelor, iar acest lucru înseamnă că trebuie să fie un spațiu care să includă stilul de amenajare ales pentru living, bucătărie sau dormitoare. Probabil că nu îți va fi de folos un singur candelabru sau o lustră suspendată, pentru că nu va face față dimensiunii lui. În primul rând, atunci când ai un hol lung, pentru ca el să arate bine este necesar să îi oferi o amenajare cât mai bine organizată și mai precisă. Acest lucru înseamnă că decorațiunile, cuierul sau mobilierul care se regăsește aici trebuie să iasă în evidență. Haosul este de evitat, iar stilul minimalist și modern se va potrivi de minune. În al doilea rând, iluminatul este cel mai important. El trebuie să fie cât mai bine dispus, pentru a nu lăsa spații întunecate. Poți apela cu încredere la lămpi spot LED care emit atât lumină caldă, cât și albă. Acestea reușesc să scoată în evidență toate structurile interesante și pot fi încastrate în tavan sau pe arcade, dacă îți place acest stil de design interior.

3.2. Idei de iluminat un hol îngust

Holul îngust este adesea o problemă pentru persoanele care locuiesc într-un apartament. Din cauza lipsei de spațiu este destul de complicat să găsești o soluție de amenajare cât mai eficientă, care să îți dea voie să folosești această zonă după bunul plac. De cele mai multe ori, el va fi zonă de tranzit, pentru că nu poți amplasa aici un birou de lucru, un mini dressing sau alte elemente masive de mobilier. De aceea este indicat să amenajezi pereții și să amplasezi o băncuță sau un cuier de dimensiuni reduse. Iluminarea cu lustre LED te va ajuta foarte mult atunci când ai un hol îngust, pentru că va da impresia de spațiu mare și încăpător, mai ales dacă ai un tavan înalt.

3.3. Idei de iluminat un hol mare

Dacă ai norocul să te bucuri de un hol mare, atunci probabil că un candelabru este o opțiune excelentă. Un spațiu generos trebuie să fie foarte bine iluminat. Astfel, vei avea nevoie de mai multe surse care să ajute la acoperirea întregii zone, iar pentru asta poți apela la corpuri de iluminat peretele. Ele oferă foarte multă personalitate spațiului și conferă un joc de lumini foarte bine echilibrat. Vei găsi aplice LED de perete într-o mulțime de forme extrem de moderne, gata să transforme un hol aparent banal într-unul spectaculos.

Dacă ai ales să expui o pictură, o operă de artă sau un tablou care este foarte important pentru tine, nu îl lăsa să se piardă în întuneric. Acest lucru se poate întâmpla foarte ușor atunci când ai un hol mare. Corpurile de iluminat tip reflector sau sporturile sunt o variantă extrem de avantajoasă, pentru că vor pune elementele decorative în centrul atenției atât pe timpul zilei, cât și seara.

De asemenea, dacă locuiești la casă și chiar din hol pleacă scările interioare care duc la etajul superior, nu este cazul să le neglijezi. Folosește aplice LED pentru trepte, deoarece, vor ajuta la susținerea unei atmosfere intime și relaxante. Asadar, ia în considerare ideile și sfaturile de mai sus și lasă inspirația să te ghideze! Începe chiar acum amenajarea holului tău și pune-l în evidență cu produse de calitate și cu o iluminare inovatoare!

Surse foto: Shutterstock.com, Ledel.ro, Pinterest.com.

Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium
21 dec

Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium

Sisteme inteligente de automatizare KNX pentru case si cladiri
16 mai

Knx inteligent

Iluminat holuri: 50+ poze și idei pentru un hol practic și modern
09 mar

Holul este o parte foarte importantă a unei locuințe, iar de multe ori ajunge ca...

Tipuri de becuri existente pe piață - Informații utile pentru un consum redus de energie electrică
09 mar

Mulți oameni de știință, cercetători, personalități au început în ultima vreme să tragă...

Cat consuma un bec si care sunt avantajele becurilor tip LED
27 ian

Aproximativ 20% din consumul de energie electric al casei tale corespunde iluminatului....