Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență online. Prin navigarea în continuare, ești de acord cu folosirea lor în concordanță cu politica de utilizare cookie-uri. Mai multe detalii aici.

Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium

Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium

Clădirile industriale, fie ele de producție sau de depozitare, consumă cantități semnificative de energie, nu doar pentru operarea utilajelor din procesele de fabricație, ci și pentru simpla iluminare adecvată. O mare parte din costurile cu utilitățile o reprezintă, în aceste cazuri concrete, asigurarea luminii pentru buna desfășurarea a activității în interioare (ateliere, hale, depozite, linii de asamblare, spații de tip birou). 

În astfel de spații industriale și medii de lucru corespunzătoare, o iluminare adecvată poate avea rezultate semnificativ îmbunătățite asupra productivității muncii, a siguranței în operarea utilajelor și a prevenirii accidentelor și, în final, conduce la o calitate superioară a produselor rezultate. 

Folosirea unor surse de iluminat clasice ar putea rezulta în facturi foarte mari la energia electrică și la irosirea unor bani care ar putea fi investiți în alte zone productive ale activității. Corpurile de iluminat industrial cu led sunt o soluție care merită investiția deoarece oferă o calitate excelentă a luminozității, întreținere redusă la minim, și o eficiență extraordinară. 

În acest articol vei afla care sunt diferentele dintre corpurile de iluminat industrial cu led -STANDARD si corpurile de iluminat industrial cu led -PREMIUM.

De cele mai multe ori suntem intrebati de ce propunem variante de corpuri de iluminat premium, motiv pentru care venim cu un calcul simplu de rentabilitate pentru o perioada de 60 de luni.

Astfel, am ales un necesar de flux luminos de aproximativ 15000 lm /lampa si am comparat doua lampi cu acelasi flux luminos .

LAMPA LED STANDARD 15000LMLAMPA LED PREMIUM 15000LM
CONSUM W/H150100
garantie24luni60luni
consum kW/60luni 10h/zi2737.5 kW1825kW
cost electricitate 60 luni (1ron /kW)2737.5ron1825ron
cost achizitie /lampaaprox 350ron  lampa led 150w standardaprox  500ron lampa led 100w premium
posibil cost de reparatie/mentenanta /60 luni (aproximativ)aprox 450ron - manopera inlocuire lampa+corp nouaprox 100ron - manopera
COST TOTAL /60LUNIaprox 3500ronaprox 2400ron

In concluzie putem constata ca , desi initial costul de achizitie al unui produs premium este mai mare decat cel al unui produs standard, rentabilitatea produsului premium este clar superioara pentru o investitie pe termen lung .

Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium
21 dec

Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium

Sisteme inteligente de automatizare KNX pentru case si cladiri
16 mai

Knx inteligent

Iluminat holuri: 50+ poze și idei pentru un hol practic și modern
09 mar

Holul este o parte foarte importantă a unei locuințe, iar de multe ori ajunge ca...

Tipuri de becuri existente pe piață - Informații utile pentru un consum redus de energie electrică
09 mar

Mulți oameni de știință, cercetători, personalități au început în ultima vreme să tragă...

Cat consuma un bec si care sunt avantajele becurilor tip LED
27 ian

Aproximativ 20% din consumul de energie electric al casei tale corespunde iluminatului....