Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență online. Prin navigarea în continuare, ești de acord cu folosirea lor în concordanță cu politica de utilizare cookie-uri. Mai multe detalii aici.

Cele mai bune lămpi pentru sterilizare UV

Cele mai bune lămpi pentru sterilizare UV

Vrei să sterilizezi un obiect sau o încăpere, să creezi un mediu adecvat, lipsit de bacterii? Vrei să ai parte de o stare de sănătate optimă și nu știi care este cea mai bună lampă pentru sterilizare cu UV, care să distrugă 99,9% din bacterii, virusuri și alți germeni care se regăsesc pe suprafețele din casă? În acest sens te poate ajuta cu succes topul celor mai bune lămpi pentru sterilizare UV, astfel încât să poți alege cel mai bun produs. De asemenea, vei afla cum se folosește o lampă de acest fel și câteva răspunsuri la întrebări frecvente despre această temă.

1. Cele mai bune lămpi pentru sterilizare UV - Clasificare TOP 3

Lampa pentru sterilizare cu ultraviolete este un dispozitiv ce a revoluționat tehnicile de dezinfecție, mai ales pentru că nu presupune utilizarea unor substanțe chimice, dăunătoare sănătății oamenilor. Avantajele sterilizării cu ultraviolete sunt numeroase, dintre ele putând fi amintite: consumul foarte mic de energie electrică, eficiența ridicată împotriva oricărui microorganism fungic, viral sau bacterian, posibilitatea de a funcționa fără implicarea personalului uman, funcționarea optimă și de lungă durată. Pe piață există o gamă variată de astfel de produse de calitate superioară, la prețuri variate și accesibile.

Produs

Lampă germicidă UV-C pentru sterilizare interioară cu telecomandă SMART

Lampă germicidă UV-C pentru sterilizare interioară cu telecomandă

Lampă germicidă UV-C pentru sterilizare interioară cu telecomandă

Caracteristici

Lampa pentru sterilizare interioară este recomandată pentru suprafețe de până la 60 mp.

Are consum pe oră de 38W.

Gradul de protecție este IP20.

Durata de viață este de 8000h.

Este confecționată din plastic și sticlă.

Este recomandată pentru suprafețe de până la 60 mp.

Are un consum pe oră de 38W.

Clasa de performanță energetică A+.

Gradul de protecție IP20.

Are dimensiunile 210 x 110 x 460 mm.

Temperatura de funcționare este -20/+40 grade Celsius.

Durata de viață de 25000 de ore.

Acționează pe suprafețe de până la 200 mp.

Consumul pe oră este de 150W.

Gradul de protecție IP20.

Dimensiunile produsului sunt 96 x 20 cm.

Are telecomandă.

Lungimea de undă UV este 253.7nm.

Se recomandă a fi folosit 1-2 ori/săptămână.

Garanție 2 ani.

PRO

Are garanție mare.

Consumul de energie electrică este mic.

Sterilizează și dezinfectează foarte bine.

Are design portabil și compact.

Telecomanda poate fi utilizată prin perete.

Funcționează foarte simplu.

Raport calitate - preț foarte bun.

Durata de viață este foarte mare.

Funcționează bine și la temperaturi extreme.

Consumă puțin curent electric.

Este ideală pentru a elimina bacteriile care acoperă obiectele casnice.

Telecomanda este wireless.

Dezinfectarea este rapidă, fără reziduuri.

Este potrivită pentru uz casnic, pentru călătorii.

Este ideală pentru suprafețe mai mari.

Ideal pentru sterilizare, dezinfectare și împotriva acarienilor.

Menține foarte bine curățenia din interior.

Telecomanda wireless funcționează prin perete.

Este ușor de transportat și poate fi luat și în călătorii.

Se folosește foarte ușor.

Sterilizarea este dublă.

Contra

Nu este rezistentă la apă și umiditate.

Nu are un grad mare de rezistență la apă.

Prețul este mai mare comparativ cu alte produse.

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

Vezi AICI preț

2. Cum alegi cea mai bună lampă pentru sterilizare UV

Lampa pentru sterilizare cu UV este foarte utilă pentru menținerea în bune condiții a sănătății omului și pentru dezinfectarea obiectelor și a mediului înconjurător, astfel încât alegerea unui produs bun trebuie să se facă în cunoștință de cauză. Câteva dintre criteriile care trebuie avute în vedere în acest sens sunt:

  • Destinația lămpii. Există mai multe tipuri de astfel de produse, remarcându-se lampa de sterilizare UV-C și lampa de sterilizare UV-C cu ozon, precum și lămpi care sunt menite pentru a îndeplini diferite scopuri, cum ar fi: pentru dezinfectarea biberoanelor, curățarea și purificarea apei din acvarii, eliminarea microbilor și bacteriilor de pe instrumentele medicale sau din saloanele de cosmetică, purificarea apei potabile, eliminarea microbilor din piscine;

  • Funcțiile aparatului. Cu cât un aparat de acest tip are în dotare mai multe funcții, cu atât este mai performant și oferă mai multe beneficii. Astfel, pot fi alese mai degrabă acele lămpi dotate cu oprirea automată, alarmă, afișaj digital, senzor de  mișcare, telecomandă;

  • Puterea. Acest criteriu este unul important pentru că în funcție de el se poate steriliza spații mai mari sau mai mici. De asemenea, dacă este vorba despre o lampă pentru sterilizare cu UV potrivită pentru dezinfectarea biberoanelor, atunci e nevoie de o putere de cel puțin 6W pentru a putea vorbi despre eficiență de lucru;

  • Alimentarea. De regulă, produsele de mari dimensiuni, care sunt necesare pentru a acoperi suprafețe generoase, vor fi alimentate cu energie electrică prin priză, însă există și modele mai mici, destinate diferitelor scopuri, care funcționează pe baterii, ceea ce oferă lejeritate în transport, putând fi luate și în călătorii;

  • Materialul. Este bine ca lampa de sterilizare cu UV să nu fie fabricată din materiale toxice, cum ar fi BPA, care degajează unele substanțe toxice. Se vor prefera produsele din inox rezistent, cu aspect plăcut și cele din ABS care oferă izolare mai bună, rezistență superioară la impact, precum și alte avantaje de necontestat.

3. Cum se folosește o lampă pentru sterilizare UV

După alegerea lămpii potrivite, aceasta trebuie să fie și folosită corect, doar după ce au fost citite instrucțiunile producătorului, altfel s-ar putea deteriora parțial sau total. Dacă produsul nu este destinat unei încăperi spațioase, fiind potrivit pentru un spațiu mai mic, atunci nu va avea efectul scontat. De asemenea, folosirea ei nu înseamnă că nu se va mai face curățenie în interiorul camerei cu pricina. Cu o astfel de lampă se pot steriliza diferite obiecte din cameră, tastatura laptopului, colete primite de la curieri, jucării, piese vestimentare sau veselă. 

Ea este amplasată în locul dorit pentru dezinfectare și poate fi pusă în funcțiune prin introducerea în priză și apăsarea butonului de start. Timpul destinat acestei operațiuni este diferit în funcție de model și de capacitate. Înainte de a fi pusă în funcțiune trebuie să fie luate câteva măsuri de siguranță. 

De exemplu, vor fi scoase din încăpere plantele naturale (sau acoperite cu un material textil), oamenii sau animalele de companie. Ultravioletele ar putea să afecteze ochii, pielea, așa că trebuie manevrate de la distanță, cu ajutorul unei telecomenzi. Dacă în cameră sunt tablouri sau diferite obiecte vopsite proaspăt, atunci la rândul lor vor fi acoperite sau scoase pentru că ar putea fi afectate de utilizarea lămpii pentru sterilizare cu UV. După utilizare, este obligatorie aerisirea pentru o perioadă scurtă de timp (până la 30 minute). 

Așadar, dacă îți dorești să creezi un mediu mai sigur pentru tine și familia ta din punctul de vedere al sănătății, lămpile pentru sterilizare cu UV ar putea fi soluția pe care o aștepți. Compacte, cu un design plăcut și, mai mult decât orice, eficiente, utilizarea lor nu îți va aduce decât beneficii!

Surse foto: Shutterstock.com, Ledel.ro

4. Întrebări și răspunsuri frecvente despre lămpile pentru sterilizare UV

1. Care sunt avantajele lămpii pentru sterilizare UV?

Avantajele sunt numeroase, printre acestea remarcându-se: dezinfectarea corectă a tuturor spațiilor necesare, fără efort și într-un timp scurt, îndepărtarea virusurilor, bacteriilor, germenilor care pot afecta sănătatea omului, scăzând, astfel, riscul de îmbolnăvire. 

2. Cum alegi cea mai bună lampă pentru sterilizare cu ultraviolete?

Cea mai bună lampă pentru sterilizare cu ultraviolete poate fi aleasă în funcție de câteva criterii esențiale: tipul, materialul din care este fabricată, puterea de dezinfectare, suprafața pe care trebuie să o purifice, modul de alimentare (la priză sau cu baterii), funcțiile aparatului, prețul. 

3. Care este cea mai bună lampă pentru sterilizare: UV-C sau UV-C cu ozon?

Cea mai bună lampă este cea cu ultraviolete și ozon, deoarece reușește să distrugă bacteriile și virusurile aflate și în cele mai ascunse zone. 

4. Cum se folosește o lampă pentru sterilizare UV?

Acest produs se întrebuințează simplu, indiferent că este pe baterii sau se alimentează la rețeaua centralizată de energie electrică, apăsând pe butonul telecomenzii, de la distanță, doar după ce au fost îndepărtate tablourile prețioase, plantele de apartament, obiectele proaspăt vopsite, dar și animalele de companie și membrii familiei. 

5.Este sau nu este dăunătoare sănătății omului lampa pentru sterilizare cu ultraviolete?

Lampa pentru sterilizare cu ultraviolete nu este dăunătoare sănătății omului, aducând beneficii importante în acest domeniu pentru că elimină bacteriile, virusurile, alergenii de pe suprafețele din interior. 



Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium
21 dec

Iluminat industrial - Comparatie Lampi Led standard si Lampi Led Premium

Sisteme inteligente de automatizare KNX pentru case si cladiri
16 mai

Knx inteligent

Iluminat holuri: 50+ poze și idei pentru un hol practic și modern
09 mar

Holul este o parte foarte importantă a unei locuințe, iar de multe ori ajunge ca...

Tipuri de becuri existente pe piață - Informații utile pentru un consum redus de energie electrică
09 mar

Mulți oameni de știință, cercetători, personalități au început în ultima vreme să tragă...

Cat consuma un bec si care sunt avantajele becurilor tip LED
27 ian

Aproximativ 20% din consumul de energie electric al casei tale corespunde iluminatului....